Terapeutisk afspændingsmassage

Massage

Massage

Der findes mange forskellige former for massage. Der er også stor forskel på, hvilke præferencer vi har i forhold til, hvilken form for massage vi føler er den rigtige for os. Nogle foretrækker den mere kontante form, hvor det skal gøre ondt for at gøre godt. Andre foretrækker den mere blide form, hvor der er tale om mere velvære for kroppen.

Terapeutisk afspændingsmassage tager udgangspunkt i den klassiske afspændingsmassage. Behandlingen kombinerer lange glidende strøg og bevægelser med en mere specifik bearbejdning og dybdegående behandling af musklerne. Det er en harmonisk og effektiv fuld kropsmassage, som giver en behagelig følelse af både fysisk og mentalt velvære. Det er en blid massageform, men kan intensiveres, hvis du ønsker det. Forskere har fundet ud af at over 80% af de sensoriske punkter på kroppen responderer bedre på blide påvirkninger end på hårde påvirkninger. Dette er jo tankevækkende når man tænker på, hvor mange behandlingsformer, der er baseret på manipulerende og hårde påvirkninger af kroppen.

Ikke kun forkælelse

Terapeutisk afspændingsmassage er en god måde at forkæle dig selv og din krop på. Ud over at det er en dejlig og afslappende oplevelse, så er det også med til at øge flowet i kroppen, og øge bevidstheden til din egen krop. Når kroppen stimuleres på denne måde, skaber det øget aktivitet i nervesystemet. Behandlingen er også med til at styrke synapserne i hjerne, som er forbindelsesledet mellem hjernecellerne. Mange mennesker er meget mentale i deres dagligdag. Det vil sige at de bruger deres hoved mere end de bruger resten af kroppen. Det kan fx være stillesiddende arbejde. Hvis vi ikke får aktiveret kroppen en gang i mellem, fx med forskellige former for sport, dans, leg med børnene eller andet, så kan det ende med at vi “mister kontakten” med kroppen.

Use it or loose it

Når kroppen ikke bliver brugt, så begynder muskler, knogler og bindevæv at blive nedprioriteret. Vi bliver svagere, og kroppen begynder langsomt at nedbryde sig selv. Nervesystemet begynder også at blive svækket, hvilket kan betyde at vi bliver mere usikre, når vi bevæger os. Og risikoen for at vi falder eller på anden måde kommer til skade når vi bevæger os, øges også med tiden. Vi får også sværere og sværere ved at “høre” de signaler kroppen sender, når der opstår ubalancer i kroppen. Vi når derfor ikke at reagere før det har udviklet sig til noget mere alvorligt.

Alt dette kan afhjælpes ved at vi gennem livet holder os aktive, og bevarer en sund kontakt til kroppen og vores bevægeapparat. Terapeutisk afspændingsmassage kan være en rigtig god måde at stimulere denne kontakt i kroppen. Både som del af en genoptræning men også som almindelig vedligeholdelse af kroppen gennem dagligdagen.

Man kommer langt med en times Terapeutisk afspændingsmassage, men du kan vælge at udvide til 2 timer, og få en fuld kropsmassage. Hvis du kommer med konkrete problemstillinger, kan jeg også inkludere nogle af de øvrige behandlingsformer efter behov.

Og hvis du ønsker den ultimative forkælelse kan du vælge en Luksusbehandling, som er en kombination af kropsterapi og afspændingsmassage, og varer 3 timer. Du kan læse mere om behandlingen her.

Jeg bruger normalt en abrikoskerne olie, men hvis du foretrækker en anden, er du velkommen til selv at medbringe den.

Share This