Night Terror / natteskræk - forældrenes mareridt

Hvad er Night Terror / natteskræk / natteangst?

Mange forveksler Night Terror hos små børn med mareridt, men det er noget ganske andet. Hvis børn får mareridt, så handler det som regel om at de har drømt noget de synes er ubehageligt, og de vågner op og er kede af det. De fleste vi være forholdsvis lette at få beroliget igen, så de kan sove videre.

Børn der oplever Night Terror har ikke selv nogen bevidsthed omkring deres tilstand. Nogle børn skriger og slår fra sig, og kan have åbne øjne mens det står på. Trods den til tider meget voldsomme reaktion, så er de ikke vågne mens det står på, og de husker heller ikke noget om det efterfølgende. Det kan være MEGET frustrerende som forældre, at man ikke kan gøre noget for barnet mens det er i denne tilstand. Man skal ikke vække barnet eller begynde at holde om barnet for at berolige det. Man kan risikere at barnet vågner og bliver meget forskrækkede over hvad der sker. Det bedste forældrene kan gøre i situationen er, at være der, og sikre at barnet ikke kommer til skade.

Generelt mener man ikke at det er farligt for barnet, og det umiddelbart lider nogen overlast. Barnet kan selvfølgelig blive ekstra træt, da det kan kræve meget energi at have denne reaktion. Jeg mener dog at det er en stor stressfaktor for barnet. Hvis dette er noget der står på hver nat gennem længere tid, så vil det kunne påvirke barnets udvikling, da barnet ikke kan “fordøje” dagens indtryk. Ligeledes er det vigtigt at får en ordentlig nattesøvn for at kunne udrense affaldsstofferne i hjernen, og styrke immunforsvaret. Det er derfor vigtigt at handle på det og forsøge at stoppe denne tilstand.

Hvordan opstår Night Terror?

Der er mig bekendt, ikke nogen, der ved præcis, hvorfor Night Terror opstår. Der er mange bud på, hvad der kan have indvirkning på barnet. Det kan være ændringer i barnets liv, som fx når det starte i institution eller skifter til en anden institution. Det kan problemer i familien eller andre ting, der påvirker barnet med følelsesmæssig stress. Uanset årsagen, så er det i hvert fald noget, som skaber en ubalance i barnet, som man må forsøge at gøre noget ved.

Night Terror KAN afhjælpes!

Det er desværre beskrevet mange steder, at der ikke er noget at gøre ved denne tilstand. Det er ikke korrekt. Jeg selv, og flere af mine kollegaer har rigtig gode erfaringer med at hjælpe både store og helt små børn af med Night Terror. Ved hjælp af Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi skal der oftest kun ganske få behandlinger til før de får det bedre eller helt slipper af med denne tilstand.

Behandlingen er meget blid, og hjælper med at rette op på den ubalance der er i barnets system. Ved de helt små børn er behandlingen ofte meget kort. Jo yngre et barn er, jo tættere er de på deres tilstand af sundhed. Det vil sige at der ofte skal meget lidt til for at rette op på en ubalance.

Kontakt mig for at høre nærmere, eller book en tid online, og tag et skridt i retning af igen at få rolige nætter.

 

Klientudtalelse

Min datter på 4 år led af voldsom Night Terror, hver evig eneste nat gennem 1 1/2 år ca. Vi prøvede alt muligt da vi først troede det var omvæltning fra vuggestue til børnehave, så fik hun eget værelse og sådan blev vi ved med at lede efter grunde til disse anfald men det blev ikke bedre tværtimod.

Så læste jeg om Biodynamisk Kranie sakral terapi og tænkte at dette var vores sidste udvej og hold nu K…. Dette skulle vi have gjort fra start. Efter Første behandling kunne vi se en forskel, lidt vågen men intet som før, efter anden behandling sov hun igennem og gør det stadig.

Hun har ikke været vågen med disse anfald siden hun har været hos Kjeld og vi er bare så glade og udhvilet alle sammen.

Dette er det bedste vi har gjort for vores datter Victoria. Tusinde tak til dig Kjeld for en fantastisk hjælp.

Rikke

Share This