Ved første øjekast, er det måske ikke det mest oplagte, at kalde Amalie for en sundhedsguru. Men hvorfor stiller jeg så dette spørgsmål? Jeg mener, at der er noget vigtigt man kan lære af Amalie, men jeg er ikke sikker på at det er noget hun selv er bevidst om.

Mange mennesker går gennem livet med en masse bekymringer om fremtiden. Det kan være bekymringer i forhold til om økonomien slår til. Det kan være angst for at blive alvorligt syg. Det kan være bekymringer i forhold til sociale relationer, fx til familien, en partner eller venner. Det kan være bekymringer i forhold til jobsituationen og så videre.

Alle disse bekymringer, angst og frygt er med til at skabe stress i kroppen. Dvs at kemien i kroppen begynder at ændre sig, og man begynder at producere mere stresshormon. Hvis denne stresstilstand står på i længere tid, kan det begynde at manifestere sig fysisk og/eller psykisk. Man kan begynde at få symptomer i form af smerter forskellige steder i kroppen. Immunforsvaret kan også blive påvirket, så man begynder at blive syg, og det kan på sigt udvikle sig til alvorlig og i værste fald livstruende sygdom.

Og hvad er det så man kan lære af Amalie?

Jeg er ikke på nogen måde ude på at nedgøre Amalie, men der er nok ikke nogen, som vil være uenig med mig i, at det formentlig ikke er studenterhuen, der ødelægger hendes frisure. Jeg så en udsendelse med hende, hvor hun medvirkede i Luksusfælden (det er desværre ikke længere muligt at se udsendelsen). Som nogen beskriver det, så er kvinden jo spejlblank. Det vil formentlig give hende en række udfordringer i livet. Det vigtige i denne sammenhæng er, at det virker som om at hun på ingen måde bliver påvirket af situationen. Det vil sige at hun nok ikke bliver stresset af det, på samme måde som mange andre ville blive i hendes sted. Isoleret set, betyder det derfor at hun har en meget sundere kemi i kroppen.

For at besvare mit eget spørgsmål, så vil jeg sige “nej” – Amalie er ikke en bevidst sundhedsguru. Men man kan lære noget af hendes ubekymrede tilgang til livet, og dermed gøre noget godt for sin egen sundhed.

Spørgsmålet er så, hvordan man kan leve et ubekymret liv på samme måde som Amalie, men samtidig besidde en højere grad af intelligens. Det vil jeg mene er muligt, men det vil for de fleste nok være en stor opgave.

Share This