Dokumentar: Manden med de magiske hænder

I weekenden havde DR2 temalørdag om alternativ behandling. I den forbindelse viste de den norske dokumentar “Manden med de magiske hænder” fra 2016. Den handler om den i dag 91 årige Joralf Gjerstad, der er healer og clairvoyant. Mere end 50.000 mennesker har gennem 65 år søgt hjælp hos ham, for deres psykiske og fysiske lidelser.

I udsendelsen ser man, hvordan Joralf med simpel håndspålæggelse hjælper flere klienter med deres problemstillinger.

Magiske hænder som manden fra Snåsa

Joralf forklarer i dokumentaren at han har nogle særlige evner til at kunne mærke klienternes smerter. Da jeg var i gang med min uddannelse til Biodynamisk Kranio-Sakral Terapeut, opdagede jeg pludselig en dag at jeg havde lignende evner. Jeg var på et af kurserne i gang med en behandling, da jeg pludselig kunne “stille ind” på klienten og mærke, hvordan hun havde det.

Jeg har siden oplevet at denne evne er blevet stærkere med tiden. Det er ikke ved alle behandlinger at jeg mærker noget, men det sker ofte. Jeg mærker det ofte som en energi direkte fra klienten. I andre tilfælde, som en fornemmelse på min egen krop, på det pågældende sted, hvor klienten har en problemstilling. Det er ofte en kæmpe fordel for mig, da det for klienten kan være svært at præcisere, hvor en smerte er, helt nøjagtigt. Når jeg så selv kan fornemme det, så er det også lettere for mig at finde frem til den eventuelle årsag, og dermed også, hvordan jeg skal behandle det.

Mange klienter har udtalt at de mener at jeg har magiske hænder. På samme måde som Joralf, lægger jeg også mine hænder på klienten. Han udtaler sig ikke rigtig om hans intension med det han gør, ud over at han ønsker at hjælpe klienterne. Han siger at han ikke rigtig ved, hvorfor det virker, men at det er en speciel medfødt evne han har. Jeg har også denne medfødte evne, og det er muligt at vi gør det samme. Jeg vil dog mene, at jeg på grund af min uddannelse som både Biodynamisk Kranio-Sakral Terapeut og healer, har en lidt anden tilgang til det jeg foretager mig under en behandling.

Hvordan kan evnen bruges i behandling?

Mit primære udgangspunkt i behandlingerne er den Biodynamiske Kranio-Sakral Terapi. Evnen til at kunne mærke smerter mm er et ekstra “redskab” til at kunne præcisere behandlingen, og dermed have det rette fokus, når jeg hjælper kroppen til at komme tilbage i balance. Når jeg lægger hænderne på en klient, er det som en del af den Biodynamiske Kranio-Sakral Terapi. Jeg har ikke en intention om at jeg, som behandler, skal prøve at fikse en problemstilling hos klienten. Den Biodynamiske tilgang betyder at jeg gennem behandlingen stimulerer kroppens evne til at helbrede sig selv, og derigennem hjælper kroppen med selv at rette op på de ubalancer, der skaber smerter, spændinger eller andre symptomer.

Jeg har givetvis gode evner til at bruge mine hænder, men jeg mener at det er vigtigt, hvilken intention man har, når man som behandler bruger disse evner. Jeg er sikker på at Joralf har de rigtige intentioner. Jeg tror bare ikke at han er så bevidst om det.

Hvis du skulle være interesset i at få hjælp med dine problemstillinger, så er du velkommen til at kontakte mig, og høre nærmere om, hvodan jeg kan hjælpe dig. Du kan også booke en tid direkte online.

Share This