42 26 25 24 info@kjeldadam.dk

Multipel Sklerose (MS) eller dissemineret sklerose, som det også kaldes er en forfærdelig sygdom! Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor hårdt de bliver ramt af symptomerne af sygdommen. Eksperterne kan ikke blive enige om, hvad der er årsag til at sygdommen opstår. Sygdommen medfører at nervetråde i centralnervesystemet (CNS) angribes af vores eget immunforsvar. Det vil sige at der er tale om en autoimmun sygdom, hvor vores eget immunforsvar går ind og angriber kroppens eget væv. For at være mere præcis, så er det de beskyttende fedtskeder, der sidder omkring nervetrådene, der angribes.

Disse fedtskeder, også kaldet Myelinskeder, har til opgave at isolere nervetrådene (axonerne), så elektriske impulser kan sendes hurtigere og mere effektivt. Når fedtskederne angribes, så vil der efterhånden dannes arvæv. Dette gør at neuronerne ikke længere kan sende effektive elektriske impulser, og i værste fald vil nerven dø.

Skader på Myelinskeder på nervecellernes tråde (axoner)

Øverst kan man se skader på Myelinskederne på en nervecelles tråd (axon)

Mennesker med Multiple Sklerose kan derfor opleve nedsat funktion af en række af kroppens funktioner. Det kan fx være manglende koordinationsevne eller delvis lammelse af forskellige muskler.

Problemet er, at immunforsvarets T-celler trænger ind i centralnervesystemet, hvor de normalt slet ikke hører til. Centralnervesystemet har sit eget lukkede “blodsystem”. Der er en barriere mellem resten af kroppens blodsystem og centralnervesystemet. Nogle mennesker er arveligt disponeret for Multipel Sklerose. Det betyder ikke at de nødvendigvis vil få sygdommen. Det betyder at hvis visse omstændigheder er tilstede, så kan de risikere at få sygdommen. Hvordan disse omstændigheder præcis opstår, er det store spørgsmål. Som jeg ser det, så er det en form for ubalance i kroppen, som betyder, at denne blod-hjerne-barriere bliver brudt. Herefter kan immunforsvarets T-cellerbevæge sig fra blodbanerne og trænge ind i cerebrospinalvæsken (“hjernens eget blodsystem”).

Mit bud er, at stress er en stor del af årsagen til denne ubalance. Jeg mener at langt de fleste mennesker går rundt med et stressniveau, som er langt højere end de selv er klar over. Når jeg taler om stress i denne sammenhæng, så mener jeg den kemiske reaktion, der sker i kroppen, hvor der bliver produceret for meget stresshormon. Mange mennesker bliver ikke opmærksomme på deres stress, før niveauet er så højt, at det begynder at manifestere sig fysisk, psykisk eller mentalt.

Det kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Det kan fx være nogle af følgende

  • træthed
  • hovedpine
  • hjertebanken
  • mavesmerter
  • rygsmerter
  • vægttab
  • hyppige infektioner pga. generelt nedsat immunforsvar
  • søvnproblemer
  • humørsvingninger
  • hukommelsesproblemer mm.

Men for nogle mennesker, kan det også komme til udtryk i form af autoimmune reaktioner/sygdomme. Og hvis man er disponeret for det, så kan det fx være Psoriasis, diabetes (Type 1), stofskiftesygsomme, kronisk inflammatoriske tarmsygdomme, leddegigt mm. og ikke mindst Multipel Sklerose.

Og hvor kommer Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi så ind i billedet, når man tale om Multipel Sklerose?

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi kan medvirke til at nedbringe stressniveauet i kroppen. Samtidig kan man fjerne de blokeringer, der er i kroppen, som forhindrer et ordentligt flow, og dermed forhindrer kroppen i at udnytte de selvhelbredende kræfter. På den måde vil kroppen efterhånden nærme sig en tilstand af homøostase, som er opretholdelsen af den indre ligevægt. Det er min påstand, at dette vil forbedre tilstanden for klienter med Multipel Sklerose eller en af de andre lidelser jeg omtalte tidligere.

Ønsker du at booke en tid?

Share This