Den 12. januar 2016 modtog jeg en mail fra Hyoung-Woo Na i Sydkorea. Min første reaktion var, at nu havde jeg modtaget endnu en af disse spam-mails. Det kunne fx være en advokat, der havde fundet ud af at jeg havde arvet en million-milliard fra en fjern slægtning. Så skulle jeg bare lige oplyse mit kontonummer, så han kunne indsætte beløbet på min konto ????
Men så blev jeg fanget af overskriften:

“Invitation Letter from International Integrative Medicine Expo in Jangheung KOREA 2016”

International sundhedsmesse for integreret medicin i Sydkorea

Det viste sig at være en officiel invitation fra de Sydkoreanske sundhedsmyndigheder, der arrangerede en stor international sundhedsmesse for integreret medicin. Det vil sige en messe, hvor man samler den bedste viden fra den vestlige medicin, den østlige medicin samt fra komplementær behandling. Messen har været afholdt de sidste 6 år, men i år har man besluttet at gøre den international. Samtidig har man inviteret 200 behandlere fra hele verden, som med hver deres specialer kan bidrage til den viden Sydkorea er ved at samle om emnet. Og jeg er en af de udvalgte ????

Sydkorea fokuserer på sundhed og økologi

Jeg fandt også ud af at de Sydkoreanske myndigheder har afholdt en lignende messe, med økologisk landbrug som tema. Her har man ligeledes inviteret specialister fra hele verden til at komme med deres input. Sydkorea er altså ved at opbygge en viden om disse emner, som de kan anvende ift deres eget sundhedssystem og landbrug.

Jeg synes jo at det er super interessant, at Sydkorea på den måde sætter borgernes helbred øverst. Det er der mange lande, der kunne lære noget af, og ikke mindst Danmark!!! Jeg tror på at det er billigere at forebygge end at helbrede sygdom, gennem sundere føde og livsstil. Samtidig er det bedre for miljøet. Så ud fra et samfundsøkonomisk aspekt, er det med garanti en god forretning. En sidegevinst er, at man får borgere med større livsglæde og livskvalitet. Dermed kan de bidrage til samfundet i længere tid, og ikke blive en belastning for sundhedssystemet og økonomien.

Mit team i Sydkorea

Den 16. oktober drager jeg afsted, sammen med mit lille team. Ud over mig selv, er det min bror Jan Adam, og en veninde og kollega Pernille Halbro, som bor i New York. Vi mødes i Seoul, hvor vi bruger de første dage på at være turister. Herefter tager vi videre til den sydligste del af Sydkorea, hvor messen afholdes.

Jeg er sikker på at det bliver rigtig spændende at opleve, men også udfordrende på mange måder. Det er en helt anden kultur, og jeg tror ikke at man kan tage noget for givet. Da jeg skulle vælge, hvilken størrelse stand jeg ville have, kunne jeg vælge mellem den store eller den lille, på henholdsvis 70 eller 42 m2. Jeg valgte så den lille. Jeg mente nok at den kunne rumme de to brikse vi skal bruge til at give prøvebehandlingerne ????

Business or pleasure

Det bliver formentlig også mere business end pleasure. Den uge vi deltager i messen, er vi på i 9 timer om dagen, plus en times transport både frem og tilbage. Så vi er nok rimeligt brugte når vi kommer tilbage til hotellet om aftenen ????
Man forventer at der under messen kommer knap en million besøgende, og heribland også en del udlændinge. Potentielt set vil det sige 250.000 besøgende i den periode vi er der. Og da den internationale del er et nyt tiltag i år, så kan man måske godt forvente at en del af de besøgende vil komme forbi vores stand. Samtidig tror jeg også at vi vil skille os noget ud fra mængden, da vi er europæere på over 180 cm, og min bror og jeg oven i købet er enæggede tvillinger ????

Info om messen i Sydkorea

International Integrative Medicine EXPO in Jangheung KOREA 2016 Front
International Integrative Medicine EXPO in Jangheung KOREA 2016 Rear

 

Læs mere på messens hjemmeside eng.expo2016.kr

UPDATE: Hjemmesiden eksisterer ikke længere, da den kun var aktiv op til og under messen. Men der kommer nok en ny hjemmeside i forbindelse med messen i 2017.

 

 

 

 

 

 

FORTSÆTTELSE FØLGER…

Share This