Som mange sikkert ved, skyldes psoriasis en ubalance i kroppens immunforsvar, og er derfor en autoimmun sygdom. Der er mange teorier omkring, hvilke faktorer der påvirker tilstanden. Man taler også om at sygdommen er multifaktoriel, hvilket vil sige, at der ikke er én isoleret årsag til sygdommen.
Ubalancer i immunforsvaret kan bl.a opstå pga medicin, kost, rygning, alkohol, eller psykiske traumer som fx dødsfald, skilsmisse eller stress.
Man mener også at sygdommen er arvelig. Men at man i generne har anlæg for psoriasis er ikke det samme som at det kommer til udbrud. Her er det blandt andet immunforsvarets tilstand der er afgørende.

Mange psoriasispatienter behandles med cremer baseret på binyrebarkhormon. Det kan have en kortvarig lokal virkning på symptomerne, men fjerne jo desværre ikke årsagen. Desuden virker det, fordi man midlertidigt dæmper immunforsvarets fejlagtige reaktion. Men det er jo lidt som at tisse i bukserne. Desværre er der også en masse bivirkninger ved det. Binyrebarkhormon er et stresshormon, som produceres naturligt i kroppen. Men hvis man bruger binyrebarkhormon uden på huden, kan det på sigt medføre at huden bliver nedbrudt, og bliver tynd og pergamentagtig. Det gælder også den hånd man bruger til at påføre cremen med. Derfor bør man påføre det med en gummihandske, hvis man ønsker at anvende det til symptombehandling.

For at finde årsagen, skal man nok kigge på livsstil og kost. Mange har oplevet ændring i sygdommens karakter, ved kostændring. Det kan eksempelvis være en diæt med begrænset indtag af dyriske fedtstoffer. Det indeholder arachidonsyre, og man mener at det kan provokere psoriasis. Ved at nedsætte kostens indhold af disse stoffer, og samtidig supplere med store mængder fiskeolie, bliver arachidonsyren udkonkurreret af mere uskadelige fedtsyrer. Det kan du læse mere om på side 22-25 i denne udgave af Sund Forskning.

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi til lindring af psoriasis

Mange mennesker har gennem livet været udsat for fysiske og psykiske traumer, som stresser kroppen, og som kan skabe ubalancer, hvis man ikke får gjort noget ved dem. Og det er her, at jeg mener at Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi kan være gavnligt for psoriasispatienter. Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi går ind og hjælper med at fjerne de ubalancer man har i kroppen, blandt andet ved at fjerne de blokeringer, der hindre flowet gennem kroppen. Man arbejder med at hjælpe kroppens selvhelbredende kræfter til at rette op på de problemstillinger der måtte være. I dette tilfælde ubalancer i immunforsvaret, som medfører udbrud af psoriasis.

Kontakt mig, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan du kan blive hjulpet til at få balance i din krop og i dit liv.

Share This